Blog

Er wordt mij vaak gevraagd welk van de vele Griekse eilanden nou toch het leukste/mooiste is. Daar moet ik het antwoord helaas schuldig op blijven, want ieder eiland is uniek, ze zijn onderling gewoon niet te vergelijken. Ik zal in deze blog met regelmaat een Griekse bestemming in het zonnetje zetten. Om scheve gezichten te voorkomen, doe ik dat in alfabetische volgorde en ook andere onderwerpen komen aan bod.

Tinos, een veilige en heilige haven

Artista creatieve vakanties in Griekenland 2020

creatieve_vakanties_in_griekenland_qmip4e

Artista creatieve vakanties in Griekenland 2020

Koop uw toegangskaart voor de vakantiebeurs met korting! U betaalt dan i.p.v. 15 Euro aan de kassa, slechts 9 Euro per toegangskaart.

creatieve_vakanties_in_griekenland

Creatieve vakanties in Griekenland

Onderstaande creatieve vakanties in Griekenland (met uitzondering van marmer hakken en/of schilderen op Naxos) worden begeleid door Anna Vollebregt of mijzelf. Zowel Anna als ik hebben ruim 10 jaar in Griekenland gewoond en gewerkt en we kennen de bestemmingen dan ook als geen ander.De vakanties zijn exclusief vlucht. U vliegt op eigen gelegenheid naar Athene (voor Andros en Tinos), Naxos, Heraklion op Kreta of naar Karpathos. Wij wachten u aldaar op en zorgen voor de rest.Onze schilderworkshops zijn exclusief materiaal, omdat de ervaring ons geleerd heeft dat de meeste mensen het liefst met hun eigen materialen werken. Wij zorgen er wel voor dat er verf en penselen aanwezig zijn, voor het geval u iets mist, maar neemt u vooral uw eigen vertrouwde materialen mee. De mozaïek- en beeldhouwworkshops en de schilderworkshops op Naxos zijn wel inclusief materiaal.De excursies zijn inbegrepen, maar mocht u liever een middag aan het strand doorbrengen, dan kan dat natuurlijk ook.

Schilderen op Andros

schilderen_op_andros

Schilderen op Andros

13/6 - 20/6 2020

Weekarrangement Andros schildervakantie, € 585,- p.p.p.w., inclusief: boottickets Rafina-Andros v.v., 4-daagse schilderworkshop, 7 nachten in een studio voor alleengebruik incl. ontbijt, vervoer naar/van schilderlocaties en optionele excursies, exclusief vlucht, maaltijden en consumpties.

Workshops 15/6, 16/6, 17/6 en 18/6 2020

Om 09.00 uur vertrekken we naar de plek waar we gaan schilderen. Dat kan aan zee zijn of landinwaarts. We werken door tot een uur of 13.00, waarna we op excursie gaan of terugkeren naar ons verblijf.

Verblijf

Op Andros hebben wij voor u het leuke complex Myrtos appartementen geselecteerd. Rustig gelegen, net buiten Chora, de hoofdstad van het eiland. De gastvrije familie Hala zorgt dat het u aan niets ontbreekt. ’s Morgens kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijt en ’s avonds kunt u genieten van het heerlijke Griekse eten in een van de vele restaurantjes in de buurt.

Optionele excursies

Op Andros bieden wij wandelingen met gids door het weelderige groene landschap over ezelpaden met oude boogbruggen over stromende rivieren, waarbij u mooie watervallen kunt tegenkomen. Of u kunt met ons zeep maken of glyko tou koutaliou en jams, of u kunt deelnemen aan een kookworkshop van de traditionele Andriotische keuken. Natuurlijk wordt dit afgesloten met het proeven van de lekkernijen die u vervaardigd heeft.

Schilderen op Karpathos

Schilderen op Karpathos

21/9 - 28/9 2020

Weekarrangement Karpathos schildervakantie, € 565,- p.p.p.w., inclusief: 4-daagse schilderworkshop, 7 nachten in een 2 persoonskamer voor alleengebruik incl. ontbijt, vervoer naar/van schilderlocaties en optionele excursies (m.u.v. de bootexcursie naar Olympos), exclusief vlucht, maaltijden en consumpties.

Workshops 22/9, 23/9, 24/9 en 25/9 2020

Na het ontbijt vertrekken we naar de plek waar we gaan schilderen. Dat kan aan zee zijn of landinwaarts. We werken door tot een uur of 13.00, waarna we op excursie gaan of terugkeren naar ons verblijf.

Verblijf

Op Karpathos verblijft u in het leuke Hotel Alex. Rustig gelegen op ca. 600 m. van het strand van Pigadia, de hoofdstad van het eiland. U wordt in de watten gelegd door de gastvrije familie Alexiou. ’s Morgens kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds kunt u genieten van het heerlijke Griekse eten in een van de vele restaurantjes van Pigadia.

Optionele excursies

Op Karpathos kunt u mee met een boottocht naar het bijzondere afgelegen dorp Olympos (niet inbegrepen), of deelnemen aan een wandeltocht door de prachtige natuur. Ook kunt u een bezoek brengen aan de verschillende dorpjes in het binnenland en de kleine vissersplaatsjes Finiki en Lefkos, met een heerlijk strand en gezellige vistaverna’s.

Mozaïekvakantie op Kreta

Mozaïekvakantie op Kreta

1/9 - 8/9 2020

Weekarrangement Kreta mozaïekworkshop, € 575,- p.p.p.w., inclusief: 4-daagse mozaïekworkshop, incl. materiaal, 7 nachten in een 2 persoonskamer voor alleengebruik incl. ontbijt en optionele excursies, exclusief vlucht, maaltijden en consumpties.

Workshops 2/9, 3/9, 4/9 en 5/9 2020

Vier ochtenden van 09.30 tot 13.00 uur worden u de oude technieken van de traditionele Griekse mozaïeken en de moderne kneepjes van de hedendaagse mozaïekkunst bijgebracht. Een klein voorwerp kan worden gemaakt om mee naar huis te nemen als een mooie herinnering aan uw creatieve vakantie op Kreta.

Verblijf

Uw verblijf op Kreta, is het unieke hotel Arolithos, dat is gebouwd als een traditioneel Grieks dorp, met een eigen plein en taverna en diverse workshops, waaronder een mozaïek workshop, waar u zal deelnemen aan uw mozaïekcursus. ’s Morgens kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds kunt u genieten van een Kretenzer maaltijd met verse lokale producten in de taverna op het "dorpsplein".

Optionele excursies

In de middag bieden we optionele excursies. Bijvoorbeeld naar het oude dorp Anogia, een middag aan het strand van Fodele of naar de hoofdstad Heraklion. Of u kunt met ons mee naar de archeologische site van Knossos (entree niet inbegrepen). De excursie naar de Samaria-kloof is ook zeer aan te bevelen, maar niet inbegrepen.

Schildervakantie op Kreta

Schildervakantie op Kreta

10/9 - 17/9 2020

Weekarrangement Kreta schildervakantie, € 565,- p.p.p.w., inclusief: 4-daagse schilderworkshop, 7 nachten in een studio voor alleengebruik incl. ontbijt, vervoer naar/van schilderlocaties en optionele excursies, exclusief vlucht, maaltijden en consumpties.

Workshops 11/9, 12/9, 14/9 en 15/9 2020

Om een uur of 9 vertrekken we naar de plek waar we gaan schilderen. Dat kan aan zee zijn of landinwaarts. Daar werken we door tot een uur of 13.00, waarna we op excursie gaan of terugkeren naar ons verblijf.

Verblijf

Uw verblijf op Kreta, het complex Avra studios - Taverna is gelegen aan het strand. De studios zijn in Typisch Griekse stijl gebouwd en liggen in een weelderige tuin tussen de palmbomen. De eigenaar en zijn familie zijn zeer gastvrije en vriendelijke mensen en staan altijd voor u klaar.’s Morgens kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijtbuffet en ’s avonds wordt door de eigenaar zelf gekookt met verse lokale producten.

Optionele excursies

Op Kreta heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te gaan naar het prachtige hoog gelegen oude dorp Orino, waar de 95-jarige Maria ons haar oude weefgetouw laat zien. Of u kunt mee naar het dorp Kalamafka, met boven het dorp een kleine in de rotsen uitgehouwen kapel. Deze is te bereiken via een flink aantal traptreden, maar zeer de moeite waard! Ook staat er voor de liefhebbers een bergwandeling op het programma en een bezoek aan het bijzondere dorpje Kato Simmi, waar heel het jaar water vanuit de bergen overvloedig stroomt. De tocht naar de H-kloof is ook een echte aanrader!

Beeldhouwen op Tinos

Beeldhouwen op Tinos

4/6 - 11/6 2020

Weekarrangement Tinos workshop beeldhouwen, € 595,- p.p.p.w., inclusief: 4-daagse beeldhouwworkshop, incl. materiaal, 7 nachten in een studio/tweepersoonskamer voor alleengebruik incl. ontbijt en optionele excursies, exclusief vlucht, maaltijden en consumpties.

Workshops 5/6, 6/6, 8/6 en 9/6 2020

Vier ochtenden van 09.30 tot 13.00 uur worden u de oude technieken van het traditionele Griekse beeldhouwen en de moderne kneepjes van de hedendaagse beeldhouwkunst bijgebracht. Een klein marmeren voorwerp kan worden gemaakt om mee naar huis te nemen als een mooie herinnering aan uw creatieve vakantie op Tinos.

Verblijf

Uw verblijf op Tinos, zijn de unieke apartementen Porto Raphael, pal aan het strand van Agios Ioannis Porto, met een eigen taverna, waar door de eigenaresse heerlijk wordt gekookt.’s Avonds kunt u genieten van een Tiniaanse maaltijd met verse lokale producten in de taverna van het complex of elders.

Optionele excursies

Bijvoorbeeld naar het marmermuseum in Pyrgos, een wandeling door de vallei bij Tarambados met de duiventillen, een middag aan het strand van Kolymbithra, de archeologische site van Kionia, het mooie hooggelegen klooster van Agia Pelagia, of een bezoek aan de hoofdstad Chora met de beroemde Evangelistria kerk.

Marmer hakken en/of schilderen op Naxos

Marmer hakken en/of schilderen op Naxos

Juni - September 2020

Losse workshops marmer beeldhouwen en/of schilderen op het Griekse eiland Naxos. Inclusief materiaal, exclusief vlucht, verblijf, transfers, maaltijden en consumpties.Het Aelia gallery-atelier is 6 dagen per week geopend van 10.00-15.00 uur, ’s zondags gesloten. Deelname aan de workshops is flexibel: u kunt zelf beslissen hoeveel dagen u lessen wilt volgen, zodat u creativiteit perfect kunt combineren met sightseeing of gewoon lekker luieren!

Workshops

Aelia gallery-atelier in Naxos biedt workshops aan in marmer bewerken met gebruikmaking van traditionele technieken en marmer van Naxos. In de schilderlessen wordt gebruik gemaakt van waterverf, acryl, olieverf en gemengde technieken. Materialen zijn inbegrepen in de prijs. Alle niveaus zijn welkom. Er zijn niet meer dan 10 deelnemers per groep.Afgezien van cursisten die les willen volgen van ons experts, verwelkomt Aelia ook kunstenaars of amateurs die zelfstandig willen werken en voorziet hen van het nodige materiaal om te beeldhouwen of te schilderen.

Optionele excursies

Aelia gallery-atelier biedt verscheidene excursies, waaronder een bezoek onder deskundige begeleiding aan het archeologische museum.

Over Artista

Het in Ermelo gevestigde Artista organiseert verschillende cursussen en workshops op maat in haar eigen atelier of op locatie en creatieve vakanties in Griekenland. Tevens kunt u bij Artista terecht voor ondersteunende en activerende begeleiding, dagbesteding en creatieve therapie.Kijk voor actuele data en prijzen van de creatieve vakanties op de website.

Links

Creatieve vakanties in GriekenlandCreatieve vakanties in GriekenlandSchildervakantie op AndrosSchildervakantie op KarpathosMozaïekvakantie op KretaSchildervakantie op KretaBeeldhouwvakantie op TinosMarmerhakken en/of schilderen op Naxos

Vorige post
21 / 23
Volgende post

Zoeken in alle postings

  • undraw_web_search_eetr

Andere posts

Oudere posts

Dit artikel delen:

Disclaimer  | Privacy beleid | Algemene voorwaarden

Copyright © 2005 - 2024 | www.het-boekje.nl | Alle rechten voorbehouden.