Blog

Er wordt mij vaak gevraagd welk van de vele Griekse eilanden nou toch het leukste/mooiste is. Daar moet ik het antwoord helaas schuldig op blijven, want ieder eiland is uniek, ze zijn onderling gewoon niet te vergelijken. Ik zal in deze blog met regelmaat een Griekse bestemming in het zonnetje zetten. Om scheve gezichten te voorkomen, doe ik dat in alfabetische volgorde en ook andere onderwerpen komen aan bod.

Tinos, een veilige en heilige haven

Come to Andros

come-to-andros

Come to Andros

Heeft u bijna alle Griekse eilanden al gezien, maar bent u nog nooit op Andros geweest? Dan is het hoog tijd om dit eiland eens te bezoeken!

Hoe kom je op Andros?

Je vliegt aan op Athene, van daar vertrek je per bus of taxi naar de10 km verderop gelegen havenplaats Rafina, waar je op de boot stapt en 2 uur later zet je voet aan wal in Gavrio op Andros.

Wat is er allemaal op Andros te doen?

groen_andros

Veel! Andros is een veelzijdig eiland.Het is uitzonderlijk groen en waterrijk; ideaal om te wandelen.Het heeft een rijke geschiedenis en intrigerende cultuur; er zijn verscheidene interessante musea, archeologische opgravingen en oude kloosters.Het is niet overlopen door toeristen; de sfeervolle hoofdstad Chora heeft een keur aan winkels en een lommerrijk plein met gezellige terrassen.Het eiland heeft prachtige, over het algemeen rustige stranden.

Wandelen op Andros

Wandel komende vakantie op Andros door het unieke eeuwenoude gecultiveerde landschap dat wordt doorkruist met honderden kilometers van gestapelde stenen muren, die als gigantische, gedrapeerde zilveren kettingen op en neer slingeren op de vaak steile hellingen. De muren ondersteunen terrassen, markeren de grenzen van grond van verschillende eigenaren en omsluiten de wandelpaden tussen de velden.Bewonder de prachtige, weelderige natuur, doorwaad beekjes, koel af onder een waterval en drink het frisse water van ontelbare bronnen. Onderweg kom je (restanten van) wind- en watermolens, stenen (boog)bruggen, olijfpersen, torenwoningen, bijzondere duiventillen, archeologische opgravingen, kloosters en honderden kapelletjes tegen.Na het wandelen neem je natuurlijk een frisse duik in zee en kun je je tegoed doen aan de lokale specialiteiten in een van de vele traditionele taverna's.

Andros Routes

andros_routes

Andros is het meest groene eiland van de Cycladen en kent een uitgebreid netwerk van eeuwenoude paden, veelal geplaveid, dat de nederzettingen, vele kloosters en kerken, en de havens onderling verbindt. De totale lengte wordt geschat op meer dan 300 km. Veel van deze paden zijn in de loop der tijd overwoekerd geraakt, maar recentelijk weer vrijgemaakt en goed bewegwijzerd door de vrijwilligers van Andros Routes.

Wandelkaart Andros

Ook is er een gedetailleerde, waterbestendige en kreukvrije wandelkaart uitgegeven, waarop de bewegwijzerde wandelroutes staan aangegeven. De kaart is te bestellen via: www.het-boekje.nl.

Wandelgids "Hiking op Andros"

De gedrukte versie van de speciale wandelgids voor Andros, "Hiking op Andros", is uitverkocht. Momenteel zijn we bezig met een herziening, waarin nieuwe routes worden toegevoegd. Wanneer de nieuwe editie uitkomt, is helaas nog onbekend. Hopelijk zullen we de nieuwe versie begin van komend seizoen af hebben en zodra de nieuwe boekjes gedrukt zijn, wordt het op de site van het-boekje.nl vermeld. Ik raad je aan de site in de gaten te houden.hèt Hiking op Andros boekje is nog wel als E-BOOK te bestellen. Prijs: € 15,- excl. btw en daar komen geen verzendkosten bij, want die kun je dan meteen downloaden. Let op; het is een groot bestand, dus even geduld hebben tot het helemaal gedownload is.

Waar kun je op Andros overnachten?

Studios Myrto

myrto-studios

Op een heuvel in Nimborio, met spectaculair uitzicht over de hoofdstad Chora, liggen de eenvoudige maar comfortabele studios van de familie Hala; 500 m van het strand en op loopafstand van Chora. De studios zijn leuk ingericht en van alle gemakken voorzien; twee elektrische kookplaten, koelkast, telefoon, TV, airconditioning en centrale verwarming. Allemaal met balkons met zeezicht. Dagelijkse schoonmaak en bij het ontbijt krijg je zelfgemaakte jam! In de mooie, weelderige tuin is het heerlijk thuiskomen en kun je op de schommelstoelen onder de olijfbomen genieten van het prachtige uitzicht en de kleine familiekapel bewonderen.Deze studios zijn te boeken via de Griekse Gids.

Eilandhoppen vanuit Andros

eilandhoppen

Als je geïnteresseerd bent in eilandhoppen op de Cycladen, is Andros het ideale beginpunt. Je kunt doorhoppen naar het eiland Tinos, dat bekend staat als "het eiland van Panagia". De volgende stop is het eiland Mykonos, één van de populairste toeristische eilanden van de Middellandse Zee. Ermoupolis op Syros is de hoofdstad van de Cycladen en van daaruit kunt u verder naar Paros en Naxos!Ook voor eilandhoppen kunt u terecht bij de Griekse Gids.

hèt-boekje – Reisgidsen anders verteld!

En ga je naar Andros, Tinos, of bijvoorbeeld Santorini, vergeet dan niet een gedetailleerde reisgids over je bestemming(en) van hèt-boekje – Reisgidsen anders verteld! mee te nemen!

Meer weten over Andros?

Kijk eens op onderstaande websites.

Come to Andros

Studios Myrto

Andros Routes

hèt-boekje – Reisgidsen anders verteld!

Griekse Gids Reizen

Καλές διακοπές στην Άνδρο!

Vorige post
20 / 23
Volgende post

Zoeken in alle postings

  • undraw_web_search_eetr

Andere posts

Oudere posts

Dit artikel delen:

Disclaimer  | Privacy beleid | Algemene voorwaarden

Copyright © 2005 - 2024 | www.het-boekje.nl | Alle rechten voorbehouden.