Samos, eiland van wijn en honing

Anneke Kamerling

Griekenland anders verteld!

Samos, bekend van Pythagoras, beroemd om haar Samos wijn en geroemd door Herodotus

Samos, eiland van wijn en honing

Anneke Kamerling
Andere boekjes
hèt Samos boekje anders verteld door Anneke Kamerling

Samos, bekend van Pythagoras, beroemd om haar wijnen en geroemd door Herodotes. De wijsgeer Herodotes schreef al in 460 v. Chr., toen hij op Samos woonde, dat hij hier de drie indrukwekkendste bouwwerken van Griekenland aantrof. De stadswallen van Polykrates, de tempel van Hera en de tunnel van Evpalinio. Samos is een afwisselend eiland met mogelijkheden voor jong en oud. Samos-stad, de hoofdstad van het eiland is een levendige plaats rond de beschut gelegen baai van Vathi aan de noordoost kust van het eiland. De stad heeft een grote haven met een drukke boulevard. Verder is het eiland rijk aan plaatsen, dorpen en gehuchten, die over het hele eiland verspreid liggen, van vlak aan de kust tot diep in het binnenland. Het eiland kent een weelderige natuur, waardoor het de naam heeft wandeleiland bij uitstek te zijn. Het noorden van het eiland is bergachtig en groen. De steile rotskust wordt regelmatig onderbroken door kleine baaien met prachtige kiezelstranden. Het binnenland wordt gekenmerkt door bergmassieven met hoogten van over de 1.000 m. De hoogste top is de Vigla (1.443 m) in het Kerkis-massief, in het westen van het eiland. De zuidkust kent zowel zand- als kiezelstranden en naast steile rotskust ook uitgestrekte vlaktes, waar veel landbouw bedreven wordt. Samos heeft ca. 40.000 inwoners, waarvan ongeveer 9.000 mensen in Samos-stad wonen. De bevolking leeft voornamelijk van de landbouw, m.n. de wijnbouw, maar tegenwoordig vormt het toerisme ook een belangrijke bron van inkomsten voor de Samioten. Het eiland is rijk aan verschillende bezienswaardige kloosters en er zijn interessante archeologische vondsten gedaan. De Hera tempel bij het plaatsje Ireon is de bekendste opgraving en zeker een bezoek waard. De geschiedenis van Samos gaat terug tot in de prehistorie. Vondsten uit deze periode zijn ondergebracht in het paleontologisch museum van Mytilinoi. De Hera tempel stamt uit de 13e eeuw v. Chr. en over het hele eiland zijn Byzantijnse kapelletjes en restanten van middeleeuwse muren te vinden.
Het toerisme is al enkele decennia op gang. Enkele toeristenplaatsjes naast Samos-stad zijn: Pythagorion, Kokkari, Ireon en Votsalakia. Hier vindt u hotels en appartementen in de klassen A t/m E en verschillende uitgaansmogelijkheden, zoals restaurants, bars, disco's en bouzoukiclubs. Samos biedt de toerist alle comfort, prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Het is een ideaal eiland voor vakantiegangers, die cultuur, natuur en avontuur willen combineren en tegelijkertijd willen genieten van de rust, de originele Griekse sfeer en de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking.

hèt SAMOS boekje is een zeer gedetailleerde reisgids over het prachtige Griekse eiland Samos. Deze mooi geïllustreerde gids schenkt uitgebreid aandacht aan de geschiedenis en de de vele bezienswaardigheden van het eiland, maar staat ook stil bij onderwerpen die meestal weinig of geen aandacht krijgen. In het boekje staan verschillende routes, waarbij u op een persoonlijke manier wordt rondgeleid over het eiland.

hèt SAMOS boekje zal zeker bijdragen om van uw verblijf op Samos een onvergetelijk succes te maken!

Ook verkrijgbaar als e-book!

Bekijk de preview

LET OP!

Disclaimer  | Privacy beleid | Algemene voorwaarden

Copyright © 2005 - 2022 | www.het-boekje.nl | Alle rechten voorbehouden.